Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

20 november 2022 door Jannes Wiersema

Op naar weer een wisselvallige natte week.

Vandaag is het bewolkt met mogelijk eerst in de ochtend een (sneeuw)buitje. In de middag eerst wat zon later vanuit het zuidwesten bewolkt maar vooralsnog blijft het op de meeste plaatsen droog. Het is waterkoud met een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot zuidwesten 2 – 4 Bft. De maximumtemperatuur komt niet veel verder dan ca 4 graden boven het vriespunt.

In de avond en nacht bewolkt en meest droog met een minimumtemperatuur van rond het vriespunt met kans op lokale gladheid. Verder kan er nevel en mist ontstaan.

Maandag is het in de ochtend overwegend bewolkt en er is nog kans op een enkele bui, mogelijk met natte sneeuw. In de middag volgen vanuit het zuidwesten opklaringen met nog wat zon. De middagtemperatuur stijgt naar ca 4 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuid tot zuidoostenwind 3 – 5 Bft.

In de avond toenemende bewolking met vanuit het zuidwesten regen. De minimumtemperatuur daalt naar ca 2 graden boven het vriespunt.

Dinsdag eerst bewolkt en trekt de regen de provincie uit, later op de dag is het wisselend bewolkt met een paar buien. De middagtemperatuur loopt op naar ca 7 graden. De wind uit een zuidelijke richting wordt matig tot krachtig 3- 6 Bft.

In de avond en nacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui met een minimumtemperatuur van ca 3 graden.

Woensdag is het bewolkt met geregeld regen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind 3 – 5 Bft. De maximumtemperatuur stijgt naar ca 8 graden.

In de avond en nacht bewolking en opklaringen met een minimumtemperatuur van ca 6 graden.

Donderdag en vrijdag bewolking en zon en regelmatig regen en buien en een maximum temperatuur van ca 9 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn