Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

06 maart 2023 door Jannes Wiersema

Enkele buien, soms met natte sneeuw. Dinsdag regen en natte sneeuw.

Vanochtend zijn er nog steeds enkele buien met regen en natte sneeuw. Plaatselijk kan er eerst mist voorkomen. Verder is het half tot zwaar bewolkt. De wind is zwak tot matig en komt uit westelijke richtingen.

Vanmiddag is er af en toe zon. Vooral in het midden en zuiden komt nog een regenbui voor. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig.

Vanavond gaat het in het hele land regenen. De wind komt uit zuidwest en neemt toe naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Komende nacht regent het vooral in de zuidelijke helft van het land langdurig. In het noorden wordt het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind draait naar west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het oostelijke Waddengebied kan de wind enige tijd hard worden, windkracht 7, en zijn zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er in het midden en zuiden regen en natte sneeuw. In het noorden kan een enkele bui voorkomen en is de zon op de Wadden misschien nog even te zien. De wind is eerst westelijk en overwegend matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Morgenmiddag valt er in het midden en zuiden natte sneeuw, in het zuidoosten zou het tijdelijk een beetje wit kunnen worden. In de loop van de middag trekt de meeste neerslag weg. Er volgen dan wel enkele buien, soms met hagel en natte sneeuw. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4, in natte sneeuw daalt de temperatuur naar iets boven het vriespunt. De wind is overwegend westelijk en zwak tot matig.

Morgenavond komen er nog enkele buien voor, soms met natte sneeuw en hagel. In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en gaat het licht vriezen. Door bevriezing van natte wegen kan het dan glad worden. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Wisselvallig en (vrij) koud met eerst vooral in het zuiden regen of natte sneeuw. In het weekeinde geleidelijk minder koud.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 maart tot en met maandag 20 maart Aanhoudend wisselvallig. Eerst is het vrij zacht, later is er ongeveer 60% kans op (vrij) koud weer.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn