Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

17 maart 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag vooral in de ochtend zon. Zaterdag enkele (onweers)buien.

 

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost en de minimumtemperatuur ligt rond 7°C.

Vanochtend schijnt de zon op de meeste plaatsen. Van het westen uit neemt de bewolking toe maar het blijft vrijwel overal droog. Er staat een matige wind uit het zuiden.

Vanmiddag is de zon in het oosten nog te zien, maar verder breidt de bewolking zich langzaam over het land uit. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig. De middagtemperatuur varieert van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in Limburg kan het af en toe regenen. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Komende nacht trekken er enkele buien over het land. De temperatuur heeft een minimum omstreeks 8°C. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig uit zuid tot zuidwest.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en komt een enkele bui voor. In het Waddengebied is het nevelig en is plaatselijk mist mogelijk. De wind komt uit het zuiden en wordt overal matig.

Morgenmiddag schijnt de zon af en toe en ontwikkelen zich enkele regen- en onweersbuien. Bij een fellere bui zijn hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig.

Morgenavond trekken nog steeds buien over het land, plaatselijk met onweer. Er is vrij veel bewolking en de zuidelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Licht wisselvallig en vrij zacht met af en toe zon.

Vanaf zondag is de kans op waarschuwingen voorlopig klein.

 

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 24 maart tot en met vrijdag 31 maart De dagelijkse neerslagkans neemt af van 80-90% naar 60%. De temperatuurverwachting is onzeker. De kans op zacht weer is even groot als de kans op koud weer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn