Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

23 maart 2023 door Jannes Wiersema

Aanhoudend wisselvallig.

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het bewolkt en komen er buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. In de loop van de ochtend wordt het in het noorden en midden overwegend droog en gaat de zon af en toe schijnen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied aanvankelijk nog hard, windkracht 7.

Vanmiddag kan er in het hele land een bui voorkomen. Tussen de buien door is de zon te zien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C aan zee tot 15°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Vanavond zijn er perioden met regen. Soms regent het stevig door. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Komende nacht regent het soms stevig door. In de tweede helft van de nacht trekt de regen snel naar Duitsland weg en wordt het droog. Er staat veel wind. Boven land staat een vrij krachtige wind. Langs de kust en het IJsselmeer wordt de wind krachtig, windkracht 6. Er kunnen windstoten van 60-70 km/uur voorkomen. De wind komt eerst uit het zuidwesten, later uit het westen. De minimumtemperatuur wordt 9°C.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. Met name in het oosten en zuiden is er kans op een bui. De wind uit het zuidwesten blijft stevig doorstaan en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenmiddag kunnen er in het zuiden en midden een paar stevige buien ontstaan. Daarbij is kans op onweer en windstoten. In het noorden blijft het droog met vrij veel zon. De maximumtemperatuur wordt 13°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs zee.

Morgenavond verdwijnen de meeste buien en is er eerst nog ruimte voor de zon. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee is de wind krachtig, windkracht 6.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Wisselvallig en zaterdag vrij veel wind. Maximumtemperaturen rond normaal, minimumtemperaturen ruim boven normaal. Vanaf zondag minder wind, geleidelijk kouder en enkele buien met een winters karakter.

De kans op waarschuwingen is voorlopig niet groot.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 30 maart tot en met donderdag 06 april Het blijft wisselvallig met dagelijkse neerslagkansen van 60%. Er is een vrij grote kans (50-70%) op temperaturen beneden normaal.(KNMI)

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn