Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

07 april 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag bewolkt met geregeld lichte regen en motregen, morgen meest droog en ook wat zon.

 

Vanochtend is het overwegend bewolkt met plaatselijk regen of motregen. Er staat een matige wind uit het noordwesten, in het noordoosten staat er een matige wind uit het oosten.

Vanmiddag is er nog steeds veel bewolking. Het wordt op steeds meer plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C. Er staat een matige noordwestenwind, in het noordoosten is de wind oost.

Vanavond klaart het in het noorden en noordoosten op. Het blijft op veel plaatsen droog. In het zuidwesten staat er een matige wind uit het noordwesten, elders is er weinig wind.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. plaatselijk komt mist voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidwesten tot dicht bij het vriespunt in het noordoosten van het land, met kans op vorst aan de grond. Er staat weinig wind uit uiteenlopende richtingen.

Morgenochtend komt er plaatselijk mist voor. Verder is er vrij veel bewolking maar op enkele plaatsen schijnt de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is zwak tot matig.

Morgenmiddag schijnt hier en daar de zon. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 9°C in het noordelijk kustgebied en 15°C in het zuiden van het land. De wind komt voornamelijk uit het noordoosten en is zwak tot matig.

Morgenavond zijn er enkele opklaringen. Het blijft droog. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Het weekeinde verloopt meest droog met af en toe zon. Begin volgende week neemt de kans op regen of een bui toe, 30-40%. De temperaturen blijven onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooral in het weekeinde aanwezig met een code geel voor mistvorming.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 14 april tot en met vrijdag 21 april grote kans (ca 70-80%) op een minder wisselvallige weertype, met slechts af en toe een bui en temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn