Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

09 april 2023 door Jannes Wiersema

Regionaal grijze start, later ook zon.

 

Vanochtend klaart het na een regionaal wat grijze start van het zuidoosten uit steeds verder op. In de kustgebieden blijft het wat langer grijs, maar ook daar zou aan het einde van de ochtend de zon moeten doorbreken. Er staat een zwakke bries uit het zuidoosten en het blijft droog.

Vanmiddag ontstaan stapelwolken met tussendoor regelmatig wat ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden en 16 graden in het zuiden. Aan de kust kan in de loop van de middag een zeewindje opsteken. Aan het einde van de middag lossen de stapelwolken weer grotendeels op.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en (hoge) wolkenvelden. Het koelt af naar 5 graden in het noordoosten tot 10 graden in Zeeland.

Morgen (Tweede Paasdag) is nog een tijdje een (waterig) zonnetje te zien, het langst in het oosten. Vanuit het westen wordt de bewolking dikker, maar pas in de namiddag bereikt de regen de kustgebieden. In het oosten blijft het de hele middag nog droog. Met een aantrekkende zuidenwind wordt het 13 tot 16, lokaal 17 graden. Daarmee is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Morgenavond trekt een vrij actieve regenzone over het land, gevolgd door nieuwe buien in de nacht naar dinsdag. De meeste neerslag lijkt in het noorden en westen te gaan vallen. Het koelt af naar zo’n 7 graden.

Dinsdag zitten we overdag tussen twee regenzones in. Op een paar lokale buien na is het overwegend droog en de zon schijnt regelmatig. Pas later in de middag neemt de bewolking op nadering van een nieuwe storing vanuit het zuidwesten weer toe. Ondanks het vrij vriendelijke weerbeeld staat er een stevige westenwind die matig tot vrij krachtig is boven land (4 à 5 Beaufort) en aan zee soms krachtig (windkracht 6). De temperatuur stijgt naar 11 tot 13 graden.

In de nacht naar woensdag lijkt opnieuw een vrij actieve neerslagzone over ons land te trekken waar we ook ’s ochtends nog even mee te maken hebben. Daarna wisselen enkele buien, wolken en zonnige perioden elkaar af. Dat alles bij een (vrij) krachtige, aan mogelijk harde zuidwestenwind. Het wordt zo’n 11 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig, in ieder geval tot en met zaterdag. Met temperaturen die niet veel hoger uitkomen dan zo’n 11 graden is het fris voor de tijd van het jaar en soms staat er ook nog eens een stevige wind. Tussen alle buien en regenzones door blijven ook droge momenten aanwezig met wat ruimte voor de zon.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn