Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

11 april 2023 door Jannes Wiersema

Flink wat zon, maar minder zacht.

 De wind waait vanaf vandaag weer vanuit de iets minder zachte zuidwesthoek en daarmee komen de middagtemperaturen de komende dagen iets lager uit. Daarbij is het wisselvallig met dagelijks wel wat nattigheid, maar zeker ook ruimte voor de zon.

Vandaag bevinden we ons precies tussen twee regenzones in. De laatste buien uit de nacht trekken vanochtend via het noordoosten het land uit en daarna is het een tijdlang droog met ook geregeld zon. Vooral vanmiddag komt de zon nog iets beter aan bod en blijft het droog. Wel trekken later vanmiddag vanuit het zuidwesten geleidelijk wolkenvelden het land in, maar pas vanavond volgt regen. Er staat een stevige westen- tot zuidwestenwind, die aan de kust soms krachtig is en landinwaarts matig tot vrij krachtig, 3 tot 6 Beaufort. De temperatuur komt daarmee iets lager uit dan de afgelopen dagen, met vanmiddag maximaal 10 graden aan de noordkust tot 14 graden in de zuidelijke provincies.

Vanavond en vannacht trekt een koufront over het land en valt enige tijd regen. Het blijft stevig waaien en de temperatuur daalt tot 4 graden in de hoek van Groningen en 9 graden in Zeeland.

Ook morgenochtend is het nog bewolkt en regenachtig. In de loop van de octend trekt het koufront naar het oosten weg en daarna volgt nog een aantal losse buien, afgewisseld met geregeld zon. De zuidwestenwind waait nog stevig door, met aan de kust windkracht 5 tot mogelijk 7 en lokaal windstoten tot 75 kilometer per uur. Landinwaarts is de wind ook erg vlagerig. Het kwik zakt nog iets verder terug, tot rond een graad of 11 of 12.

Donderdag hebben we vergelijkbare temperaturen en nog steeds die stevige wind. De zon laat zich soms tussen de bewolking door zien en verspreid valt wederom een aantal buien.

Vanaf vrijdag draait de wind weer naar het zuiden en wordt het alweer 12 tot 14 graden. Er valt zowel vrijdag als zaterdag een aantal buien, maar de zon krijgt ook flink wat ruimte.

En vanaf zondag lijkt het weer om te slaan. Op basis van de huidige berekeningen komen we steeds meer onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië, waardoor de wind bij ons naar het ‘warmere’ oosten draait. De temperaturen gaan omhoog en er is flink wat ruimte voor de zon. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn