Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

23 april 2023 door Jannes Wiersema

Vanochtend wat zon, vanmiddag regen

 

 

Vanochtend zijn er zonnige perioden afgewisseld met wat wolkenvelden. In het noorden komt ook mist voor. Op een lokale bui na blijft het nog overwegend droog en de zuidenwind is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig.

Vanmiddag neemt de bewolking toe en gaat het van het zuiden uit regenen. Daar vooruit ontstaan verspreid over het land ook al een aantal buien, daarbij is vooral in het noord(oost)en kans op een enkele klap onweer. De temperatuur stijgt naar maximaal 13 graden in Zeeland tot lokaal nog 18 graden langs de oostgrens.

Vanavond en vannacht is er veel bewolking en trekken – soms stevige – buien over het land. Het is niet uitgesloten dat daar lokaal ook wat onweer bij zit. Het koelt af tot zo’n 8 graden.

Morgen wordt het met een stevige (noord)westenwind nog maar 9 tot 12 graden. Ook trekken van tijd tot tijd wat buitjes over het land, met tussendoor een enkele opklaring.

Ook dinsdag en woensdag is het nog erg fris met temperaturen die met moeite de 10 graden halen. Dinsdag is daarbij wel regelmatig ruimte voor de zon, al trekken ook wat buien over het land. Woensdag lijkt het grotendeels droog te blijven, maar dan is er wel vrij veel bewolking aanwezig.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer in de lift, al begint Koningsdag nog wel koud met lokaal lichte vorst in de vroege ochtend. Overdag is het dan droog met een afwisseling van zon en wolken. Met niet al te veel wind stijgt de temperatuur dan naar 10 tot 15 graden.

De dagen daarna lijken de temperaturen wel weer rond of boven de 15 graden uit te komen, maar het blijft wel licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen of een bui.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn