Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

25 april 2023 door Jannes Wiersema

Frisse lentedag met vrij veel bewolking en een buitje

 

 Vandaag is er vrij veel bewolking en trekken enkele buitjes over het land. Vooral later vanmiddag en vanavond komt ook de zon tevoorschijn. Met 9-11 graden is het echt fris. Vannacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Morgen is het zo goed als droog met in de avond zon, maar het koelt snel af. Koningsnacht kan het regionaal licht vriezen. Koningsdag lijkt volgens de laatste berekeningen grotendeels droog te verlopen. Het is iets zachter met 10-15 graden.

Vanochtend is er vrij veel bewolking, maar hier en daar breekt even de zon door. Vanuit het noordwesten trekken enkele buitjes over het land, dus de paraplu zal af en toe bij de hand moeten worden gehouden. De westelijke tot noordwestelijke wind trekt weer snel aan en maakt het fris.

Vanmiddag breekt in de kustregio de zon door, maar landinwaarts blijft de bewolking in de meerderheid. Nog steeds trekken enkele buitjes over het land. In de loop van de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon af en toe door, vooral later in de namiddag. De noordwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 3 tot 6. Met 8 tot 11 graden is het ronduit fris voor eind april.

Vanavond verdwijnt de bewolking snel en schijnt op veel plaatsen de zon nog een paar uur, vooral in de kustprovincies. Het wordt dan ook overal droog. Vannacht zijn er brede opklaringen, maar in het zuidwesten en zuiden hangt meer bewolking. De wind valt weg en het koelt sterk af tot rond het vriespunt. Op de koudste plekken kan het 1 of 2 graden vriezen. Aan zee is het niet kouder dan 5 graden.

Morgen schijnt eerst hier en daar de zon, maar de bewolking neemt snel toe en vooral het noorden maakt kans op een klein beetje regen. Veel stelt het niet voor. Het is koud voor eind april met 9 graden in het noordwesten tot 11 graden langs de oostgrens. De westenwind waait in het Waddengebied nog stevig door, maar is in de rest van het land kalm.

Koningsnacht klaart het op en gaat de temperatuur als een baksteen naar beneden. Het wordt koud met op verschillende plaatsen lichte vorst. Wie op de vrijmarkt zit of losgaat op een festival, kan zich maar beter warm aankleden.

Donderdag, Koningsdag, start droog met zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en volgens de nieuwste berekeningen lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. De zuidoostenwind is matig van kracht en de temperatuur valt wat hoger uit met 11 graden op de Wadden, 13 graden in Utrecht en 15 graden langs de oostgrens en in het zuidoosten.

De dagen daarna is het op vrijdag nog wisselvallig, maar in het weekend kan een hogedrukgebied voor een verbetering zorgen. De kans op neerslag wordt kleiner en de zon is vaker te zien. Met 11 graden op de Wadden, 15 graden in het midden van het land en 17 graden langs de oostgrens is de ergste kou dan uit de lucht.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn