Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

01 mei 2023 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vooral vanmiddag buien

 

 

 

Vanochtend wisselen wolkenvelden en een paar zonnige perioden elkaar af. Daarbij is er vooral in het westen en zuiden kans op een lichte bui, verder blijft het grotendeels droog. In de kustprovincies draait de wind al snel naar het noordwesten, langs de oostgrens is deze nog wat langer zuidelijk.

Vanmiddag zijn er stapelwolken met tussendoor ook wat ruimte voor de zon. Vooral in het zuiden en oosten ontstaan enkele buien. Langs de oostgrens kunnen die pittig zijn met flink wat regen en een klap onweer. Daar loopt de temperatuur nog op naar zo’n 18, lokaal 19 graden, in het noordwesten blijft het kwik steken op 13 of 14 graden.

Vanavond trekken de buien in het oosten naar Duitsland weg en vannacht is het op een enkele spat regen na droog. Af en toe kan het even opklaren, maar verder is er veel bewolking aanwezig. De temperatuur daalt tot zo’n 7 graden.

Morgen wordt een overwegend grijze dag met lokaal wat lichte (mot)regen. Heel soms komt ook de zon er even door. Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd, het wordt dan ook slechts een graad of 10. Als de zon even wat meehelpt, kan het ook nog 12 graden worden. ’s Ochtends staat er in het noordelijk kustgebied ook nog een vrij krachtige wind, elders is de wind meest matig van kracht.

Woensdag blijft vrij veel bewolking aanwezig, maar kan de zon ook af en toe even doorbreken. Het blijft overwegend droog en er staat weinig wind. De temperatuur komt iets hoger uit dan op dinsdag met 12 à 13 graden.

Donderdag draait de wind naar het (zuid)oosten en daardoor komt de temperatuur een stuk hoger uit. In het zuiden kan het misschien wel 20 graden worden. Wolkenvelden en een paar zonnige perioden wisselen elkaar af en tot de avond lijkt het droog te blijven.

De dagen daarna blijft de wind uit het (zuid)oosten komen en daardoor liggen de temperaturen meestal rond of boven de 15 graden. Wel komen lagedrukgebieden dichterbij en daardoor neemt de kans op een paar regen- of onweersbuien toe, met name op Bevrijdingsdag (vrijdag).(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn