Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

02 mei 2023 door Jannes Wiersema

Veel bewolking, later meer zon

 

 

Vanochtend is er eerst veel bewolking, maar blijft het wel overwegend droog. De noordenwind is matig van kracht. In de loop van de ochtend breekt de zon geleidelijk wat vaker door.

Vanmiddag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. De meeste zon is voor het zuiden en westen, in het noordoosten is de bewolking wat hardnekkiger. Daar wordt het maximaal zo’n 10 graden tegen 15 of 16 graden in het zuiden.

Vanavond en vannacht klaart het zeker in het midden en zuiden breed op. In het (uiterste) noorden blijven nog wat wolkenvelden aanwezig. De wind valt weg en de temperatuur kan landinwaarts tot dichtbij het vriespunt dalen. In de kustgebieden is het minder koud met ongeveer +5 graden.

Morgen is er na een koude start in een groot deel van het land veel ruimte voor de zon. In het noorden zijn wat meer wolkenvelden aanwezig. Het blijft overwegend droog en er staat een zwakke tot hooguit matige wind uit het noordoosten. De temperatuur komt iets hoger uit dan op dinsdag met van noord naar zuid12 tot 16 graden.

Donderdag draait de wind naar het (zuid)oosten en daardoor stijgt de temperatuur nog verder. In het zuiden kan het 21 graden worden en ook in het noorden loopt de temperatuur op naar (ruim) 15 graden. Wolkenvelden en een paar zonnige perioden wisselen elkaar af en tot de avond lijkt het droog te blijven.

De dagen daarna blijft de wind uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost komen en daardoor liggen de temperaturen meestal rond of boven de 15 graden. Wel komen lagedrukgebieden dichterbij en daardoor neemt de kans op een paar regen- of onweersbuien toe, met name vrijdag. (weer)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn