Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

08 mei 2023 door Jannes Wiersema

Zon, wolken en vanmiddag een enkele (onweer)buien

 

 

 

Het is overwegend droog met een afwisseling van wolken, opklaringen en vooral in het zuiden en westen ook gebieden met mist. Met minima tussen 10 en 13 graden is het behoorlijk zacht.

Vanochtend kan het regionaal even duren voordat de laaghangende bewolking en/of mist wordt opgeruimd, maar geleidelijk is de zon ook regelmatig te zien. Het blijft nog droog en de temperaturen lopen met een zwakke zuidenwind vrij snel op.

Vanmiddag is het eerst nog wisselend bewolkt, maar geleidelijk wordt de bewolking van het westen uit steeds dikker. Het blijft daar nog wel droog, in het (noord)oosten kunnen echter een paar buien ontstaan. De temperaturen komen uit op 18 graden aan zee en lokaal 22 graden in het oosten. Daarmee is het vrij warm voor de tijd van het jaar.

Vanavond heeft het (noord)oosten te maken met een paar buien en neemt in het westen de bewolking verder toe. Vannacht gaat het op steeds meer plekken regenen bij temperaturen die niet verder dalen dan zo’n 13 graden.

Morgen is er ’s ochtends veel bewolking en regent het op veel plaatsen. Mogelijk dat het in de middag wat droger wordt met een enkele opklaring, maar de kans op wat regen of een bui blijft – zeker landinwaarts – bestaan. Regionaal kan het een kletsnatte dag worden. De temperatuur komt door de aanwezige bewolking wat lager uit met 15 tot 18 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Ook woensdag is gedurende de dag kans op buien en/of regen door hetzelfde lagedrukgebied dat op dinsdag nat weer veroorzaakt. In de loop van de middag lijkt het van het westen uit geleidelijk wel wat op te klaren. Het kwik stijgt wederom naar 15 tot 18 graden.

In de tweede helft van de week lijkt het geleidelijk iets droger te worden, al blijft de kans op een paar buien wel bestaan. Hogedrukgebieden lijken wat meer invloed uit te oefenen op onze omgeving waardoor de zon ook weer vaker doorbreekt. De temperatuur kan dan weer wat hoger uitkomen met zo’n 18 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn