Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

15 mei 2023 door Jannes Wiersema

Van het westen uit bewolking en wat regen.

 

Vanochtend is het in het westen overwegend bewolkt, in het binnenland schijnt de zon nog regelmatig. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

Vanmiddag neemt ook in het oosten de bewolking steeds verder toe. Overal is dan kans op wat regen of een buitje. Daarbij neemt de noordwestelijke wind in kracht toe; langs de kust staat een krachtige wind, windkracht 6. Door de aantrekkende noordwestelijke wind en de toenemende bewolking wordt de maximumtemperatuur al vrij vroeg in de middag bereikt; in het oosten kan het nog 20 of 21 graden worden, mits de zon zich voldoende laat zien. Elders wordt het 14 tot 19 graden, met de laagste waarden langs de kust.

Vanavond klaart het vanuit het noordwesten geleidelijk wat op en is vooral in het oosten en zuidoosten nog kans op wat regen. De wind neemt langzaam maar zeker wat in kracht af.

Komende nacht klaart het op en staat er weinig wind, waardoor het af kan koelen tot lokaal een graad of 5.

Morgen kan vooral in het zuiden en oosten nog vrij veel bewolking voorkomen, elders wisselen zon, een paar wolkenvelden en stapelwolken elkaar af. Heel lokaal kan een buitje voorkomen, met de grootste kans daarop in het noordoosten. Met een noordwestenwind wordt het nog maar zo’n 13 tot 15 graden.

Woensdag is het overwegend droog met een zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar het lijkt droog te blijven. Met een noordenwind wordt nog altijd frisse lucht aangevoerd en het wordt wederom zo’n 14 graden. Er is kans op een lokale bui, de grootste kans daarop in het zuiden.

Donderdag en vrijdag blijft het onder de invloed van een hogedrukgebied en noordoostelijke wind waarschijnlijk droog. Daarbij krijgt de zon steeds meer ruimte en lopen de temperaturen iets op.

De dagen daarna lijken de temperaturen de temperaturen nog wat verder op te lopen, al neemt tegen het eind van het weekend de kans op buien wel weer toe.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn