Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

30 mei 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag veel bewolking in het noorden en koel, morgen veel zon en warm.

Onder invloed van een hogedrukgebied is een langere periode met stabiel en droog weer aangebroken. De zon laat zich veelvuldig zien, nu en dan drijven ook wolkenvelden over en de temperaturen liggen rond of soms iets boven normaal voor eind mei. Aan de kust liggen de temperaturen lager en daarbij staat ook nog eens vrij veel wind, waardoor het vooral daar soms fris aan kan voelen.

Vandaag verloopt met wat meer bewolking dan de voorgaande dagen. Vooral in het noorden is er zelfs kans op een spatje motregen of een buitje, in het zuiden is het juist droog met nog flink wat zon. De temperaturen liggen opnieuw tussen 14 of 15 graden in net noorden en 19 of 20 graden in het zuid(oost)en. Door een stevige wind uit noord tot noordoost voelt het langs de kust nog altijd extra fris aan.

Vanavond en de komende nacht draait de wind wat meer naar het noordoosten, waardoor de bewolking naar de Noordzee wegdrijft. Er volgen brede opklaringen en bij een iets afnemende wind kolt het af tot tussen 7 en 10 graden.

Ook morgen heeft de wind nog iets meer een oostcomponent. De temperatuur loopt daardoor op en de lucht is even wat droger. Het gevolg is dat de zon flink gaat schijnen. In het binnenland kan het zomers warm worden met temperaturen tussen 22 en 25 graden, in het zuiden mogelijk 26 graden. Langs de westkust is het maximaal een graad of 21, in de noordelijke kustgebieden blijft de temperatuur waarschijnlijk nog onder de 20 graden steken.

Donderdag draait de wind weer iets naar het noorden. Het is flink zonnig, maar in het noorden van het land neemt de bewolking weer toe. De temperaturen komen wat lager uit dan op woensdag, vooral in het noorden van het land. In het noordelijk kustgebied kan het met 15 graden ronduit fris zijn, in het zuidoosten 19-22 graden.

Vrijdag is het overal weer een tikkeltje warmer. In het midden, oosten en zuidoosten komt de temperatuur dan boven 20 graden uit. Er is ruimte voor de zon, maar er komen ook wolkenvelden voor. Wel lijkt het droog te blijven.

Ook het weekend lijkt vriendelijk te verlopen met flink wat zon, met temperaturen in het binnenland tussen 22 en in het zuiden lokaal 25 graden en wat lagere waarden langs de (noord)kust. Soms kan wat bewolking voorkomen, maar het blijft droog.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn