Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

04 juni 2023 door Jannes Wiersema

Zonnige zondag.

 

 

 

Vanochtend is het op de meeste plekken zonnig en schiet de temperatuur omhoog met rond het middaguur al (ruim) 20 graden. Er staat een matige noord- tot noordoostenwind. Door die wind van zee blijft met name in het noorden de temperatuur (flink) achter en ook drijven daar soms wat wolken vanaf de Noordzee over.

Vanmiddag is het op de meeste plekken warm en stralend zonnig weer. Landinwaarts loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 21 tot lokaal 25 graden. Voor het noordelijk kustgebied is het een ander verhaal, net als in de loop van de middag langs de westkust. De noordenwind kan daar vrij krachtig worden (windkracht 5) waardoor de temperatuur op de Wadden niet verder stijgt dan een graad of 15. Ook drijft in het (uiterste) noorden soms wat lage bewolking vanaf de Noordzee binnen.

Vanavond gaat de wind weer wat liggen. Op de meeste plaatsen is het helder, het noorden is gevoelig voor wat bewolking. Komende nacht daalt de temperatuur naar 6 graden in het noordoosten tot 10 graden in het zuiden.

Morgen is op de meeste plekken wederom een zonnige dag, alleen in het noorden is kans op af en toe wat wolken. De temperatuur stijgt naar 15 graden op de Wadden en direct aan zee, 18 tot 21 graden in de kustprovincies en 22 tot 25 graden verder landinwaarts.

Dinsdag begint vooral in het noorden mogelijk wat grijs met in de loop van de middag meer zonnige perioden. Elders is het opnieuw (vrij) zonnig. De temperatuur blijft op de Wadden en langs zee steken op zo’n 15 tot 17 graden. Boven land stijgt de temperatuur naar 22 tot 25, in het zuidoosten wellicht 26 graden.

Woensdag doet de zon nog altijd goede zaken, al kan op meer plekken wat bewolking overtrekken. Er is – met name in het zuiden en oosten – zelfs een kleine kans op een zeer lokale bui. Veel stelt dat echter niet voor en de temperatuur stijgt landinwaarts naar 20 tot 25 graden.

De dagen daarna draait de wind wat meer naar het oosten. Daardoor wordt droge en warme lucht vanaf het Europese continent aangevoerd. Het is dan droog en vrij zonnig met op grote schaal zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Mogelijk dat tijdens het weekend regionaal de tropische grens van 30 graden zelfs in zicht komt. In het noordelijk kustgebied en aan zee blijft de kans op wat lagere temperaturen bestaan, maar ook daar lijkt het (ruim) 20 graden te worden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn