Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

20 juni 2023 door Jannes Wiersema

Broeierig warm en vanavond enkele onweersbuien.

 

Vanochtend valt heel lokaal een buitje. Daarna is het enige tijd droog met flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur loopt snel op en omdat de luchtvochtigheid hoog is, voelt het broeierig warm aan. Met een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind wordt het vanmiddag 27 graden aan de kust tot 31 graden in het binnenland. Op de Wadden ligt het kwik een paar graden lager.

Aan het einde van de middag trekken vanuit het zuiden enkele buien het land in en plaatselijk kunnen dat stevige buien zijn, met onweer, hagel en forse windstoten. Omdat de buien maar heel langzaam bewegen kan er bovendien veel regen in korte tijd vallen, met lokaal kans op wateroverlast. Voor deze buien staat in het hele land code geel uit.

Vanavond blijven nog enkele (onweers)buien actief, maar vannacht wordt het op steeds meer plaatsen droog. Het klaart op en met weinig wind ontstaat op diverse plaatsen mist of nevel. De temperatuur daalt vannacht tot rond 16 graden.

Morgen is het een stuk rustiger dan vandaag. De zon laat zich goed zien en het blijft op een enkele bui in het zuidoosten na droog. Met een westen- tot zuidwestenwind wordt het 23 graden aan zee tot 28 graden in het binnenland.

Donderdag trekken mogelijk opnieuw enkele regen- en onweersbuien over het land, al is dit nog niet zeker. Op basis van de huidige berekeningen vallen de meeste in de zuidoostelijke helft van het land. Met een zwakke tot matige noord- tot noordoostenwind komt de temperatuur een stuk lager uit dan op de voorgaande dagen, met nog maar 20 tot 24 graden.

Vrijdag valt in de ochtend nog een lokale bui, maar de middag verloopt zo goed als droog met ook flink wat ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt het 20 tot 26 graden.

In het weekend is het weer volop zomers. Het is op beide dagen droog en (vrij) zonnig. De middagtemperaturen gaan weer omhoog. Zaterdag wordt het 25 tot 28 graden landinwaarts en 20 tot 24 graden aan de kust. Zondag is het nog warmer, met dan in het zuiden weer een tropische 30 graden en aan zee een graad of 23.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn