Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

23 juni 2023 door Jannes Wiersema

Veel zon en weer hogere temperaturen.

 

Vanochtend vroeg is de laatste regen uit de nacht naar Duitsland weggetrokken en de regionale mist lost geleidelijk op. Daarna krijgt de zon weer volop de ruimte,

vanmiddag afgewisseld door stapelwolken. Het blijft verder op de meeste plaatsen droog en met een zwakke tot matige naar noordwest draaiende wind wordt het 22 graden aan de kust tot lokaal 27 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en met een westelijke wind wordt het niet kouder dan een graad of 14. Plaatselijk ontstaat wat nevel of een mistbank.

In het weekend is het weer volop zomers.

Morgen is er flink wat ruimte voor de zon, maar ontstaan ook stapelwolken. Vooral in het oosten en noordoosten zijn dat er meer en daar kunnen ze soms een beetje uitsmeren. Heel lokaal kan daar een buitje uit vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind en daarmee wordt het 25 tot 28 graden in het binnenland en 20 tot 24 graden aan de kust.

De zondag verloopt vergelijkbaar met morgen, al is het dan overal droog en wordt het met een naar zuid draaiende wind nog iets warmer. In het binnenland wordt het op grote schaal weer tropisch warm, 30 of 31 graden, en aan de kust wordt het een graad of 24.

Na het weekend blijft het ook nog vrij rustig zomerweer, met flink wat ruimte voor de zon, maar af en toe lijkt er dan ook weer wat nattigheid te gaan vallen. Maandag is dat een lokale bui in het (noord)oosten van het land en dinsdag zou in het zuiden een drup kunnen vallen. De temperatuur doet ook tijdelijk een stapje terug, met maandag 20 tot 26 graden. De dagen daarna wordt het weer iets warmer, maar neemt de wisselvalligheid verder toe .(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn