Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

27 juni 2023 door Jannes Wiersema

Licht wisselvallig

 

Met een westelijke aanvoer is het de komende dagen Hollands zomerweer. Er staat geregeld een stevige bries en af en toe schuift wat regen over of ontstaat een bui. De temperaturen zijn met 19 tot 25 graden gemiddeld voor deze tijd van het jaar.

Vandaag schuift bewolking vanuit het westen dieper het land in. Eerst is er nog flink wat zon. Op een lokale bui na blijft het droog.

Vanmiddag neemt de bewolking verder toe en vanavond kan het in het westen en zuidwesten lokaal een beetje regenen. Het wordt maximaal 20 graden in het noordwesten tot 23 graden in Limburg. De westenwind neemt wat af en is veelal matig van kracht, langs de noordkust soms vrij krachtig.

Later vanavond en de komende nacht breidt de lichte regen zich nog wat verder oostwaarts uit. In het uiterste noordoosten blijft het wellicht droog en ook in het uiterste zuiden van het land wordt nauwelijks regen verwacht. Het koelt af tot rond 14 graden.

Morgen liggen de temperaturen met 21 graden in het noordwesten tot lokaal 25 graden in Limburg weer een fractie hoger. De dag begint bewolkt en met vooral in het noorden en oosten af en toe regen. Later in de ochtend en in de middag wordt het droog. Nog steeds zijn er wolkenvelden, maar hier en daar breekt ook de zon even door. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

De dagen na morgen blijft het (licht) wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op wat regen of een bui. Wolkenvelden voeren de boventoon, er komen steeds ook wel een paar zonnige perioden voor. Sommige dagen, zoals donderdag, is de kans op neerslag groter, terwijl het andere dagen, zoals vrijdag, vaker droog is. De temperatuur ligt daarbij meestal tussen de 20 en 23 of 24 graden en er waait soms een stevige wind.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn