Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

06 juli 2023 door Jannes Wiersema

Prima zomerdag.

Vandaag is er van storm of plensregen totaal geen sprake meer, het wordt een heel gemiddelde zomerdag. De zon komt er weer geregeld door al ontstaan er ook veel stapelwolken.

Vanmiddag kan daaruit plaatselijke nog wel een bui vallen. Er waait dan een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind. De temperaturen komen uit tussen 20 en 24 graden.

Vanavond verdwijnen de meeste wolken weer en het wordt een rustige nacht. Onder een vrij heldere hemel koelt het uiteindelijk af tot rond 11 graden.

Morgen wordt een flinke warmte-opstoot in gang gezet. De wind komt dan vanaf de ochtend vanuit de veel warmere zuidoosthoek. De zon schijnt volop, van stapelwolken is nauwelijks meer sprake en het is volop zomer met in vrijwel het hele land temperaturen die omhoog schieten naar boven de 25 graden, en lokaal al naar 30 graden in het zuidoosten van het land.

In het weekend komen de tropische dertigers op grotere schaal weer op de thermometer.

Op zaterdag lijkt het hele land mee te doen aan de tropische waarden, tot aan 33 graden in het binnenland. Alleen op de Wadden blijft het kwik onder de 30 steken. De nacht naar zondag wordt weer een behoorlijk warme, met minima van 17 a 18 graden.

Op zondag wordt het ook warm, maar neemt in de loop van zondag de kans op een verfrissende donderbui wel toe.

Na het weekend dalen de temperaturen weer wat onder invloed van een zuidwestenwind. We schakelen dan over naar licht wisselvallig en iets minder warm zomerweer.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn