Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

12 juli 2023 door Jannes Wiersema

Een fractie minder warm.

Aan de achterzijde van het koufront dat afgelopen nacht over het land trok, stroomt vandaag iets minder warme lucht onze omgeving in. De temperatuur stijgt vanmiddag tot rond 20 graden aan de kust, met daar een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Landinwaarts is de wind meest matig, 3-4 Beaufort en daar wordt het 22 tot in Brabant of Limburg lokaal 25 graden.

Vooral vanochtend vallen nog een lokale bui, waarvan een enkele mogelijk met een klap onweer, maar tussendoor zijn er ook wat zonmomenten.

Vanmiddag neemt de buiigheid af en wordt het op de meeste plaatsen droog. De zon krijgt dan ook wat meer de ruimte. Er waait een stevige zuidwestenwind die aan zee af en toe krachtig is, kracht 6.

Vanavond is het meest droog met opklaringen.

vannacht valt vooral aan de (noordwest)kust weer enkele regen- of onweersbui en daar waait het nog stevig. In het binnenland is het droog en zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt vannacht naar 12 tot 16 graden.

Morgen wisselen wolken, wat zon en enkele buien elkaar af. Ook dan kan tijdens een stevigere bui een klap onweer voorkomen. De meeste ruimte voor zon is er langs de zuidwest- en westkust. De (zuid)westenwind waait opnieuw stevig, met aan de kust vaak een windkracht 5, en de maxima liggen tussen 20 en in het zuiden lokaal 24 graden.

Vrijdag draait de wind meer naar het zuiden en wordt weer warmere lucht aangevoerd. Van noordwest naar zuidoost wordt het 22 tot 28 graden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en in het noorden is er kans op een enkele bui.

Volgens de laatste berekeningen zou het weekend warm van start kunnen gaan. Als de wind zaterdag even de zuidhoek opzoekt kan het in het zuiden lokaal tropisch warm worden. De hitte wordt in de loop van zaterdag echter al snel weer verdreven door regen- en onweersbuien.

Zondag verloopt weer wat koeler met 22 tot in het zuiden lokaal 26 graden en verspreid een paar regenbuien. Beide dagen is ook de zon geregeld te zien..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn