Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

14 juli 2023 door Jannes Wiersema

Weer een stuk warmer.

De wind waait vandaag vanuit zuidelijke richtingen en vanuit die hoek wordt weer warmere lucht bij ons aangevoerd. Aan de kust en in het Waddengebied wordt het 22 en in het zuiden van Limburg vinden we de hoogste temperaturen, tot 27 graden. Vanochtend laat de zon zich meteen goed zien, al kan het lokaal eerst wel wat nevelig zijn. Vanuit het zuidwesten trekken in de loop van de ochtend geleidelijk wolkenvelden het land in, maar daar blijft de zon eerst nog goed doorheen komen. Gedurende de eerste middaghelft verdwijnt de zon soms even achter de wat dikkere wolken, maar halverwege de middag begint het vanuit het zuiden alweer op te klaren. Aan de kust en op de Wadden kan in de loop van de dag een lokale bui vallen, maar de meeste plaatsen houden het droog.

Vanavond en vannacht gaat het in de westelijke helft van het land af en toe regenen en de wind draait naar het zuiden. De oostelijke helft van het land houdt het droog met daar nog brede opklaringen. Het wordt een hele zwoele nacht, met weinig wind en minimumwaarden tussen 17 en 20 graden.

Morgen warmt het met een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidelijke wind op naar 22 tot 27 graden, in het zuiden kan het mogelijk nog iets warmer worden. Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af, maar in de loop van de middag trekt er ook een aantal buien van west naar oost over het land, vooral in het oosten mogelijk met onweer en lokaal een flinke plens regen.

Zondag verloopt weer wat koeler met 21 tot in het zuiden lokaal 25 graden. Wat ook opvalt is dat het dan vooral in de ochtend behoorlijk stevig waait, aan zee komt een windkracht 7, op de Wadden mogelijk even 8 te staan. Ook kunnen daar lokaal zware windstoten voorkomen. In de middag wordt het voor wat betreft de wind weer een stuk rustiger. De zon is geregeld te zien, maar gedurende de dag valt ook een aantal losse buien.

Na het weekend volgt een periode van redelijk vriendelijk zomerweer. De wind blijft uit de zuidwesthoek waaien, er is elke dag wel kans op een lokale bui, maar de zon schijnt ook vaak. De temperatuur komt dagelijks tussen 21 en 25 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn