Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

18 juli 2023 door Jannes Wiersema

Vrij zonnige zomerdag, in het noorden een lokale bui.

 

Vandaag is er veel ruimte voor de zon, al trekken in de noordelijke helft soms ook wat wolken over. Heel lokaal is die bewolking daar dik genoeg voor een buitje, maar de meeste plaatsen houden het droog. In het zuiden van het land is het sowieso stralend weer met hoogstens wat sluierwolken. Met een zuid- tot zuidwestenwind, die zwak tot hoogstens matig is, wordt weer iets warmere lucht bij ons aangevoerd en in combinatie met al die zonneschijn wordt het dan 22 graden aan de kust tot lokaal 27 graden in Zuid-Limburg.

Vanavond blijft het rustig en droog, al trekken er op meer plaatsen wat meer wolkenvelden binnen. In de loop van de nacht kan er vooral in het noorden ook een enkele bui naar beneden komen. Het koelt af tot ongeveer 14 graden.

Morgen trekken er af en toe weer buien over het land, met name in de noordelijke helft. Bij sommige van die buien kan onweer voorkomen. Verder wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten kan het nog net zomers warm worden, met daar 25 graden, elders wordt het tussen de 19 en 24 graden.

Ook donderdag en vrijdag verandert nog niet veel. Het blijft het licht wisselvallig zomerweer, met dagelijks zonneschijn, maar ook een lokale bui. Vooral aan zee waait het soms stevig en de temperaturen liggen met 20 tot 23 graden iets onder normaal voor de tijd van het jaar.

In het weekend kan het zaterdag in het zuiden weer plaatselijk 25 graden worden. Wolken en de zon wisselen elkaar daarbij af en zaterdag kan een enkele bui vallen. Zondag zijn de wolken wat dikker en kan het in het midden en zuiden een beetje regenen. In het zuiden is er nog wat ruimte voor de zon en daar kan het dan 26 graden worden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn