Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

19 juli 2023 door Jannes Wiersema

Weer een paar buien.

We zitten we nu in een wat rustigere fase. Ook al zijn we de wisselvalligheid nog niet helemaal kwijt, wel is de wind een stuk minder sterk en laat de zon zich geregeld zien. Er ontstaan wel een paar flinke buien en daarbij kan ook onweer voorkomen.

Vanochtend is het in het binnenland droog met zonnige perioden. In de kustprovincies, vooral in het noorden van het land, komen enkele buien voor en deze worden later in de ochtend actiever. Bij een zwakke tot matige westenwind stijgt de temperatuur richting de 20 graden.

Vanmiddag wordt het in het westen droger en ontstaan juist in het binnenland buien. De meeste in het noorden en deze kunnen gepaard gaan met onweer. In het zuidoosten blijft het mogelijk droog. Verder wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten wordt het 24 graden, in de rest van het land slechts 20 tot 23 graden.

Vanavond en de komende nacht verlopen relatief koel. Tijdens opklaringen en met maar weinig wind koelt het op de koudste plaatsen tot iets beneden 10 graden af. Doordat er maar weinig wind is, wordt het regionaal nevelig en kan een lokale mistbank ontstaan.

Morgen en vrijdag verandert nog niet veel. Het blijft licht wisselvallig zomerweer, met dagelijks zonneschijn, maar ook een lokale bui. Vrijdag komen de meeste buien voor. Vooral aan zee waait het soms stevig en de temperaturen liggen met 20 tot 23 graden iets onder normaal voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het in deze tijd van het jaar 22 tot 25 graden.

In het weekend kan het in het zuiden weer 25 graden worden, verder naar het noorden blijft het koel. Het noorden en westen hebben vrij veel bewolking en vooral op zondag kan het regenen. Verder naar het zuiden blijft het vooral op zaterdag droog en is er veel meer ruimte voor de zon.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn