Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

22 juli 2023 door Jannes Wiersema

Wisselvallig en gematigde temperaturen.

Het is voorlopig nog niet voorbij met het wisselvallige zomerweer en ook de temperaturen blijven gematigd. Naast wat zon, valt er dagelijks een aantal buien, lokaal met onweer, en soms waait het stevig. De middagtemperaturen liggen steeds rond of iets onder normaal voor de tijd van het jaar.

Vandaag ligt een depressie boven Ierland en daar omheen trekken talrijke buien(lijnen) die ook ons land weten te bereiken. Na eerst nog wat ruimte voor de zon neemt in de loop van de dag de bewolking steeds verder toe en trekken de eerste buien al over eerst het noorden land. Snel breiden zowel de bewolking als de buien zich ook verder uit tot over het midden en deels zuiden van het land. Alleen in het zuidoosten blijft het op veel plaatsen droog en vooral daar is er soms wat ruimte voor de zon. Daar wordt het vanmiddag ook het warmst, met maximaal 23 graden, in de rest van het land wordt het 18 tot 22 graden. De wind komt vanuit het zuidwesten en is zwak tot matig in het binnenland, windkracht 2 tot 4. Aan de kust gaat het vanmiddag iets harder waaien met daar een windkracht 5 tot 6.

Vanavond trekt een regenzone vanuit het westen het land in.

Vannacht is het in een groot deel van het land dan kletsnat. De zuidwestenwind trekt in de kustgebieden flink aan tot een windkracht 7 en daar komen windstoten voor tot 75 km/u. Landinwaarts is het rustiger. Het koelt af tot rond een graad of 14.

Morgen trekt de laatste regen uit de nacht al snel via het zuidoosten het land uit en dan is er wat ruimte voor de zon. Al snel volgen er ook weer een paar buien en daarbij is kans op onweer. In de loop van de middag neemt de buiigheid weer iets af en krijgt de zon nog wat meer ruimte. De zuidwestenwind waait stevig met een windkracht 4 tot 5 in het binnenland en 6 tot 7 Beaufort in de kustgebieden. Ook komen er dan nog flinke windvlagen voor. Het blijft vrij koel, met maximaal 20 tot 22 graden.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig en relatief koel.

Maandag begint de dag nog droog, maar al snel volgt opnieuw een aantal buien, lokaal met onweer, afgewisseld met wat zonneschijn. De meest matige wind draait naar het westen tot noordwesten en het wordt 19 tot 22 graden.

Dinsdag is er wat meer ruimte voor de zon en staat er maar weinig wind. Vooral de zuidelijke helft van het land maakt nog steeds kans op buien en het is ronduit koel zomerweer met slecht 18 tot 21 graden als middagtemperatuur.

De rest van de week verandert er weinig. Het blijft wisselvallig en koel zomerweer met dagelijks buien, maar soms ook droge dagdelen met zon. Het is daarbij 20 tot 22 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn