Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

24 juli 2023 door Jannes Wiersema

Weer wat zon.

 

Het is hartje zomer, maar van langdurig zonnig en warm zomerweer is geen sprake. Het is (licht) wisselvallig, met dagelijks een paar buien, maar ook wel wat zon. De temperaturen zijn wat aan de lage kant voor deze tijd van het jaar.

Vanochtend trekken nog een paar buien over het zuidoosten van het land en ook langs de noordkust zijn wat buien actief. Heel lokaal kan daarbij onweer voorkomen. In de rest van het land is het zo goed als droog met soms ook wat ruimte voor de zon.

In de loop van de dag trekken overal een paar losse buien over. Tussendoor blijft ook de zon af en toe tevoorschijn komen. De zuidwestenwind neemt geleidelijk wat af en draait later meer naar het westen tot noordwesten, 3-4 Beaufort. Het is wederom vrij koel voor de tijd van het jaar, met vanmiddag 19 tot 22 graden.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het op. Vannacht is het vrij helder en met weinig wind koelt het af naar 8 tot 14 graden.

Morgen laat de zon zich weer wat vaker zien, maar valt ook nog een aantal (lichte) buien, de meeste in het noorden. De wind is zwak tot matig en draait terug van het noordwesten naar het zuidwesten, maar er blijft relatief koele lucht bij ons aangevoerd worden. Daarmee wordt het van noord naar zuid 18 tot 20 graden.

Ook woensdag komt de zon er af en toe door, maar vallen ook weer buien. Het zijn er weer iets meer en ze zijn ook wat actiever, lokaal met onweer. De temperatuur is vergelijkbaar met morgen, met 19 tot 21 graden.

Donderdag trekt een koufront over het land en is het bewolkt en nat. Regionaal valt een flinke plens regen en vooral aan de kust waait het stevig. Qua temperatuur verandert er weinig.

Ook de rest van de week verandert er weinig. Het blijft wisselvallig en koel zomerweer met dagelijks buien, maar soms ook droge dagdelen met zon. Het is daarbij 20 tot 22 graden.. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn