Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

30 juli 2023 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, maar ook weer een paar buien.

Het lijkt deze julimaand maar niet te willen lukken voor wat betreft stabiel zomerweer, met zon en wat hogere temperaturen. Het is en blijft voorlopig wisselvallig en vrij koel voor de tijd van het jaar. Komende week wordt het op veel plaatsen amper 20 graden.

Vandaag begint de dag op veel plaatsen nog droog, met een mix van wolkenvelden en soms wat zon. In de loop van de dag gaan er verspreid over het land weer een paar buien vallen, waarvan een enkele met onweer. Tussen de buien door blijven er ook vanmiddag geregeld perioden met (wat) zon. Er waait een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6, en het wordt vanmiddag 20 tot lokaal 23 graden.

Vanavond trekken de buien het land uit, maar volgt vanuit het westen een volgend gebied met bewolking en regen. Vannacht regent het in het hele land en trekt de zuidwestenwind nog iets verder aan, tot mogelijk al 7 Beaufort aan zee. Het kwik daalt tot rond 15 graden.

Morgen ligt hetzelfde regengebied nog steeds boven het land. Het is dan ook een bewolkte en kletsnatte dag. De meeste neerslag lijkt in het noorden van het land te gaan vallen, met daar lokaal meer dan 20 millimeter, en ook komt onweer voor. Ruimte voor zon is er niet of nauwelijks. Er staat nog steeds flink wat wind; matig in het binnenland tot soms hard aan de kust, 4-7 Beaufort, en het is fris voor de tijd van het jaar, met maar 18 tot 20 graden.

Dinsdag trekken er flinke buien met onweer over het land. Tussendoor kan de zon af en toe even schijnen. De stevige zuidwestenwind neemt iets af. Het wordt 18 tot 20 graden.

Woensdag begint de dag nog droog met wat ruimte voor de zon, maar op nadering van een lagedrukgebied vanuit het zuidwesten neemt al snel de bewolking toe en volgen ook buien, lokaal met onweer. Ook gaat het stevig waaien en kunnen later op de dag bij die buien ook forse windstoten voorkomen.

Aan de achterzijde van dat lagedrukgebied klapt de wind om naar het westen tot later noordwesten. Daarmee blijft het de rest van de week wisselvallig en koel, met vaak amper 20 graden. Af en toe zijn er ook zonnige momenten, maar een overgang naar droog en warm zomerweer zit er voorlopig niet in.. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn