Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

01 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Enkele regen- en onweersbuien, later vanmiddag meer zon.

 

Na een kletsnatte julimaand begint ook augustus wisselvallig en fris. Er vallen bijna dagelijks enkele regen- of onweersbuien en de temperaturen zijn aan de lage kant voor de tijd van het jaar. Toch zitten er af en toe ook fraaie en droge momenten tussen, met zon en weinig wind. Vanaf rond 11 augustus lijkt het voorzichtig op te gaan knappen!

Vanochtend starten we ook meteen weer met een aantal buien, waarbij lokaal ook al onweer kan voorkomen. Ook vanmiddag blijven verspreid (stevige) regen- en onweersbuien vallen, maar tussen de buien door is er vandaag soms ook wel wat ruimte voor de zon. De meeste buien lijken in het noorden van het land te gaan vallen, in het zuiden is het iets droger. Later vanmiddag krijgt de zon vanuit het westen wat meer ruimte en die opklaringen breiden zich geleidelijk verder uit naar het oosten. Met een matige tot aan zee af en toe krachtige zuidwestenwind (kracht 4 tot 6) komt het kwik met maximaal 18 tot 20 graden weer aan de lage kant uit voor de tijd van het jaar.

Vanavond wordt het op de meeste plekken droog en is er nog wat ruimte voor de avondzon, al trekken er vanuit het zuidwesten wel velden met (dunne) sluierbewolking het land in. In de loop van de nacht wordt die bewolking steeds dikker en volgt in Zeeland al snel de eerste regen. Die breidt zich geleidelijk verder uit over het zuidwesten van het land, op andere plaatsen blijft het nog tot de ochtend droog. De temperatuur daalt vannacht naar 13 tot 16 graden.

Morgen is er in het noordoosten van het land misschien nog net een knipoog van de zon te zien, maar op de meeste plaatsen is het al bewolkt en valt regen. Dat neerslaggebied hoort bij een lagedrukgebied dat vanuit het zuidwesten over onze omgeving trekt. In de loop van de ochtend trekt de regenzone noordoostwaarts en regionaal kan het flink doorregenen en onweren. Gedurende de middag wordt het vanuit het zuidwesten droger en breekt nog af en toe de zon door, maar al snel volgt ook alweer een aantal buien, lokaal met onweer. De wind draait op dat moment van zuidwest naar west en later noordwest en is aan zee af en toe krachtig, tegen en in de avond in het zuidwesten mogelijk even hard. Daarbij is het wederom aan de frisse kant voor de tijd van jaar met 19 tot 21 graden. Ook morgenavond en in de nacht naar donderdag blijven buien vallen, plaatselijk met onweer.

Vanaf donderdag waait er een noordwestelijke wind en blijft de temperatuur op veel plaatsen onder 20 graden. Het wisselvallige weer houdt aan, maar wel lijkt er tussen de buien en de gebieden met regen door weer wat vaker ruimte voor de zon te zijn. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn