Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

03 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Herfstachtige start van de dag.

De wind draait naar noordwest en daarmee komt de temperatuur vandaag op veel plaatsen niet eens meer aan de 20 graden.

Vanochtend is het grijs en regenachtig, maar later vandaag lijkt er tussen de buien en de gebieden met regen door weer wat vaker ruimte voor de zon te zijn. Vooral in de loop van de middag klaart het vanuit het westen even fraai op. De noordwestenwind is aan zee eerst af en toe hard, maar neemt geleidelijk af. Op de meeste plaatsen wordt het 18 tot 21 graden.

Morgen verandert nog weinig, al lijken de buien dan iets minder talrijk te zijn. Ook zijn de buien een fractie minder zwaar. De zon laat zich nog iets vaker zien dan op donderdag, met name in de kustregio’s. De noordwestenwind neemt in de loop van de dag steeds verder af. Op die plekken waar de zon even goed doorbreekt, wordt het maximaal 20 graden.

In het weekend draait de wind terug naar zuidwest en zowel zaterdag als zondag wordt het mogelijk niet eens warmer dan 17 graden.

De zaterdag lijkt droog te beginnen, met wel kans op mist in de vroege ochtend. Al snel trekt een flink gebied met regen en buien het land in waar we zo’n beetje het hele weekend zoet mee zijn. Er kan zomaar weer tussen 20 en 30 mm regen vallen. Daarbij lijkt de zondag net iets minder nat te worden, maar het verschil zal nauwelijks merkbaar zijn. Het worden kille, natte dagen met behoorlijk wat wind en nauwelijks ruimte voor de zon.

Ook begin volgende week houdt het wisselvallige en koele weer eerst nog aan, maar vanaf woensdag komt een weersverbetering in zicht. En hogedrukgebied, dat dan op de weerkaarten verschijnt, maakt waarschijnlijk een einde aan de wisselvalligheid, zorgt ervoor dat de zon beter doorbreekt en dat de temperaturen eindelijk omhoog gaan. Volgens de laatste berekeningen zou het volgend weekend wel weer eens zonnig en 25 graden kunnen worden.. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn