Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

07 augustus 2023 door Jannes Wiersema

 

Vandaag vaker zon en vanmiddag nog een enkele bui.

 

Na de overvloedige regen van het afgelopen weekend, ziet het weerbeeld er vandaag vriendelijker uit. De laatste regen van de nacht trekt vanochtend via het zuidoosten het land uit. Daarna komt de zon er geregeld door, maar ontstaan ook stapelwolken die vanmiddag tot een lokale bui kunnen uitgroeien. Dat zijn echter maar lichte buien en op veel plaatsen blijft het dan gewoon droog.

Vooral in het noordelijke kustgebied waait het nog wel stevig door, en eerst ook nog langs de westkust. Daar is de noordwestelijke wind krachtig en mogelijk hard, kracht 6 tot 7. Hoe verder je aan zee naar het zuiden komt, hoe meer de wind vanmiddag afneemt. Het Waddengebied houdt er echter de hele dag nog last van. De temperaturen komen bij dit alles vanmiddag tussen 18 en lokaal 21 graden uit.

Vanavond en de komende nacht kan vooral in het noorden nog een enkele bui van zee binnendrijven. In de rest van het land is het droog en komen opklaringen voor. Terwijl het in het noordelijke kustgebied nog stevig blijft waaien uit een noordwestelijke richting, is de wind in het binnenland minder sterk. Daar kan het tot plaatselijk 10 graden afkoelen, aan zee blijven de temperaturen in het algemeen wat hoger.

Ook morgen waait het in het noorden eerst nog steeds stevig, ook dan uit een westelijke richting. Komt in de ochtend de zon er nog af en toe door, in de middag raakt het bewolkt en tegen de avond komt vanuit het westen regen opzetten. Op dat moment neemt overal ook de wind behoorlijk af, het laatst in het noorden van het land. Het wordt 19 of 20 graden.

In de nacht naar woensdag trekt de regen via het zuidoosten het land uit. Vanuit het noordwesten klaart het op. Het koelt in het binnenland af tot 12 graden.

Woensdag overdag lijkt de verandering dan echt door te zetten. De luchtdruk stijgt verder en de nog aanwezige wolken trekken in de loop van de dag steeds meer het land uit. Met geregeld zon en niet al te veel wind wordt het van noord naar zuid 19 tot 23 graden. De veelal westelijke wind is dan matig, in het Waddengebied eerst nog af en toe vrij krachtig, maar neemt in de loop van de middag en avond steeds meer af.

De dagen daarna gaan we met veel zon en vrijwel droog weer de zomer tegemoet met maxima tot boven de 25 graden. Het is dan een paar dagen droog. Vrijdag zou vanuit het westen weer een front met een paar buien kunnen passeren. Als dat gebeurt, wordt dan de warmste lucht alweer het land uitgezet.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn