Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

08 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Geregeld zon, ook een lokale bui. Vanavond in het midden en zuiden regen.

 

 

Langzaam kruipen we uit de zomerdip. Vandaag is het nog koeltjes met vooral vanavond in het midden en zuiden af en toe regen, maar na vandaag gaat het mooiere weer echt doorzetten.

Vanochtend komt de zon er geregeld door, al valt er ook nog wel een enkele losse bui. Daarbij waait het in het noorden nog steeds stevig, uit een westelijke richting.

In de middag komt vanuit het zuidwesten meer bewolking het land in, en tegen de avond komt in het midden en zuiden wat serieuzere regen opzetten. In het noorden zijn er ook dan opklaringen, maar kan nog wel een bui vallen. Het wordt wel een graadje warmer dan gisteren, met 19 tot 21 graden en de westelijke wind is in het noordelijke kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig (kracht 5 tot 6) en redelijk vlagerig.

Vanavond valt vooral in het midden en zuiden dus af en toe regen, en tegelijk neemt overal ook de wind behoorlijk af, het laatst in het noorden van het land.

Komende nacht trekt de regen via het zuidoosten het land uit. Vanuit het noordwesten klaart het op. Het koelt in het binnenland af tot 10 graden.

Morgen overdag lijkt de verandering dan echt door te zetten. De luchtdruk stijgt verder en de nog aanwezige wolken trekken in de loop van de dag steeds meer het land uit. Met geregeld zon en niet al te veel wind wordt het van noord naar zuid 19 tot 23 graden. De veelal westelijke wind is dan matig, in het Waddengebied eerst nog af en toe vrij krachtig, maar neemt in de loop van de middag en avond steeds meer af.

Donderdag wordt een hele fraaie dag. Het blijft overal zo goed als droog, de zon laat zich uitgebreid zien en er staat nauwelijks wind. de temperaturen lopen nog wat verder op, met dan 24 of 25 graden in het zuiden.

Vrijdag lijkt daar nog een graadje of 2 bij te komen. Ook dan is er eerst flink wat zon en is het droog. Later op de dag probeert een storing ons te bereiken, en tegen de avond kan dan een bui vallen.

In het weekend lijkt de temperatuur volgens de laatste berekeningen weer een stapje terug te doen, naar een graad of 21 a 22. Met wolkenvelden, af en toe zon en ook een enkele bui ziet het er verder nog heel redelijk uit.

Daarna lijkt het opnieuw warmer te worden, maar daar zijn nog niet alle modellen het over eens..(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn