Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

15 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig, zeer lokaal een bui.

De nacht is behoorlijk zacht verlopen, en vooral in het oosten kan vanochtend vroeg nog een bui uit de nacht overgebleven zijn. Die schuiven al snel het land uit en de rest van de ochtend verloopt vrij zonnig. Er ontstaan wel flink wat stapelwolken, waaruit in de middag in het binnenland opnieuw een (regen)bui kan ontstaan. Tussendoor blijft er ook regelmatig ruimte voor de zon, en in het westen van het land is het sowieso een flink zonnige dag en blijft het droog. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht boven land, aan zee vrij krachtig. Het wordt maximaal 22 graden aan de kust tot 26 graden in het zuidoosten.

Vanavond lossen de meeste wolken weer op, de wind valt weg en vannacht koelt het een stuk verder af. De minima komen uit rond een graad of 12. Daarbij zijn er brede opklaringen en kan plaatselijk mist ontstaan.

Morgen zijn er flinke zonnige perioden met vooral landinwaarts ook stapelwolken. Misschien dat in het zuidoosten een enkele bui kan ontstaan, maar op veruit de meeste plaatsen wordt het een droge dag. De wind draait naar het noordoosten, is hoogstens zwak, maar hiermee wordt het toch een fractie minder warm. neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden en 24 a 25 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het heel lokaal nog wel 26 graden worden.

Ook donderdag doen we weer een klein stapje terug voor wat de temperatuur betreft, maar nog altijd blijft het heel fraai zomerweer. Er is wat meer bewolking aanwezig dan de dagen ervoor, met name in de oostelijke helft van het land en daar kan ook weer een lokale bui ontstaan. De noordoostenwind trekt wat aan en de temperaturen komen uit tussen 20 en 24 graden.

Vanaf vrijdag begint de temperatuur juist weer op te lopen. De wind draait via het oosten naar het zuiden en zo kan heel warme lucht ons bereiken. Op vrijdag hebben we in bijna het hele land weer een zomerse dag (25 graden of meer) en op zaterdag komt in het zuiden van het land de tropische 30 graden in beeld. Ook stijgt dan de kans op een fikse bui, maar het lijkt erop dat de warmte voorlopig nog niet wordt verdreven, ook na het weekend niet.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn