Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

17 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Meer wolken, wat minder warm.

 

Vandaag doen we even een klein stapje terug voor wat de temperatuur betreft. Er is een stuk meer bewolking aanwezig dan de dagen ervoor, met name in het binnenland is het een behoorlijk grijze dag. Een storing trekt over Duitsland en schampt ons een beetje, waardoor vooral de gebieden langs de oostgrens naast veel wolkenvelden ook nog kans hebben op een enkele bui. In het uiterste westen en noorden, en dan vooral in de kustgebieden, komt de zon er wel geregeld door. De noordoostenwind trekt wat aan en de temperaturen komen uit tussen 20 en 24 graden.

Vanavond blijft het overwegend bewolkt en kan vooral in het noorden nog een drupje regen vallen. Met dat wolkendek koelt het niet erg hard af vannacht, de minima komen uit tussen 15 en 18 graden.

Morgen gaat de temperatuur vervolgens weer in rap tempo oplopen. De wind draait via het oosten naar het zuiden en zo kan heel warme lucht ons bereiken. In bijna het hele land hebben we dan weer temperaturen tussen 25 en 30 graden. Het is daarbij niet heel zonnig. Er trekken de hele dag diverse wolkenvelden over, waar de zon nog wel af en toe doorheen komt. Hier en daar kan de bewolking dik genoeg zijn om een spetterbuitje te produceren, maar op veel plaatsen blijft het droog. De warmte komt vooral mee met de zuidoostelijke wind die hele warme lucht aanvoert.

Ook in de nacht naar zaterdag koelt het maar weinig af, in bijna het hele land komen we niet eens onder de 20 graden uit. Vanuit het westen schuift die nacht namelijk ook steeds meer bewolking binnen, met in het zuidwesten al een eerste bui. Vooral zaterdagochtend kunnen ook op andere plaatsen enkele pittige regen- en onweersbuien voorbij komen. In de middag klaart het al snel weer op en komen we alsnog op maxima tussen 24 en 28 graden.

Op zondag is het de hele dag droog en laat de zon zich weer uitgebreid zien. Met inmiddels een westenwind wordt het dan opnieuw rond 27 graden.

Na het weekend blijft de zon volop schijnen en komen we mogelijk nog een keer aan tropische temperaturen. Zeker de eerste helft van de nieuwe week lijkt flink warm te verlopen, met dinsdag mogelijk als hoogtepunt. Daarna is de verwachting nog onzeker..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn