Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

19 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Een lokale regen- of onweersbui.

 

We hebben een zomers weekend voor de boeg. De afgelopen nacht trok de warmste lucht over ons land, maar ook vandaag overdag is het nog steeds broeierig. Zowel aan de kust als landinwaarts kan een lokale onweersbui vallen, als een koufront passeert.

Vanochtend begint de dag dus met een lokaal regen- of onweersbui. De kans daarop is in het kustgebied en in het noorden van het land het grootst, op andere plaatsen blijft het vaker droog. Later in de ochtend en in de middag wordt het overal droog en maken de wolken vanuit het westen steeds meer plaats voor volop zonneschijn. Dan kan het uiteindelijk nog 24 tot 28 graden worden. De wind is daarbij matig en draait naar het zuidwesten.

Vanavond en de komende nacht zijn er brede opklaringen. Doordat er maar weinig wind is, kan plaatselijk mist ontstaan die hier en daar in laaghangende bewolking overgaat. Het koelt af tot 14 of 15 graden en daarmee is het een stuk koeler dan in de afgelopen nacht, toen de temperaturen op veel plaatsen niet beneden 20 graden uitkwamen.

Morgen is het droog met veel ruimte voor de zon. De wind komt uit het westzuidwesten en is zwak tot matig. De temperatuur stijgt dankzij de vele zoneschijn op veel plaatsen tot tussen 25 en 28 graden, in het noordwesten is het enkele graden koeler.

Na het weekend blijft de zon flink schijnen en vooral op dinsdag en woensdag worden op grote schaal zomerse temperaturen verwacht. Vanaf het midden van de week neemt de kans op (onweers)buien en daarmee ook lagere temperaturen toe..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn