Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

22 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Aangenaam zomerweer.

 

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied is het vandaag en morgen rustig zomerweer met flink wat zon en waarschijnlijk blijft het droog. In het binnenland ligt het kwik rond of boven 25 graden. Vanaf donderdag neemt de kans op buien toe en in het weekend wordt het gevoelig frisser, de 20 graden wordt dan met moeite gehaald.

Vanochtend is het rustig weer met hier en daar mistbanken en vooral in het noorden kan wat bewolking voorkomen. Het ochtendgrijs verdwijnt en dan schijnt de zon flink en er trekt wat sluierbewolking over. Later kunnen ook stapelwolkjes ontstaan. De temperatuur stijgt snel tot boven de 20 graden.

Vanmiddag is het aangenaam zomerweer. De zon schijnt flink en zo nu en dan drijven wat onschuldige stapelwolken over. Het blijft hoogstwaarschijnlijk overal droog op veel plekken is het zomers warm met 25 tot 27 graden. Aan zee is het een graad of 22. De (zuid)westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4.

Vanavond is het op veel plaatsen helder. Vannacht kan weer wat bewolking ontstaan en hier en daar wordt het mistig, vooral in het noordoosten. De minima liggen tussen 11 en 17 graden.

Morgen is het weerbeeld vergelijkbaar met de dagen ervoor. De zon schijnt flink en er staat maar weinig wind uit een (zuid)westelijke richting. Wel kunnen er iets meer stapelwolken voorkomen dan de dagen ervoor en er is een kleine kans dat daar heel lokaal een drupje regen uit valt, maar opnieuw zal het op veruit de meeste plaatsen droog blijven. Het wordt 21 graden op de Wadden, 25 in Utrecht en 27 graden in Brabant en Limburg.

Donderdag wordt het broeierig warm met 24 tot 28 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en in de loop van de dag stijgt de kans op een (onweers)bui. Zwaardere onweersbuien zouden in de nacht naar vrijdag over ons land kunnen trekken en deze verdrijven de warme lucht.

Vanaf vrijdag stroomt met een naar noordwest draaiende wind koelere lucht ons land binnen en is het weerbeeld duidelijk wisselvalliger. Op vrijdag zelf kan de temperatuur nog wel naar 20-25 graden stijgen, maar in het weekend wordt de 20 graden met moeite gehaald. Zon en wolken wisselen elkaar af en hier en daar ontstaat een bui. De wind maakt het voor het gevoel soms fris.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn