Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

23 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Nog een dag zomers.

 

Vandaag is het weerbeeld vergelijkbaar met de dagen hiervoor. Een paar mistbanken lossen snel op en daarna schijnt de zon flink. In de loop van de dag ontstaan weer wat stapelwolken. In het noorden komt over de hele dag meer bewolking voor en zou zeer lokaal een buitje kunnen ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind draait van zuid, via west, naar noord en is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3. Het wordt 21 graden op de Wadden, 25 graden in Utrecht en 27 graden in het zuidoosten.

Vanavond trekken wat meer velden met sluierwolken het land in, maar er zijn ook opklaringen. Daarin kan in de nacht weer mist ontstaan en het koelt uiteindelijk af tot tussen 10 en 16 graden.

Donderdag wordt het broeierig warm met 24 tot 28 graden. Alleen op de Wadden is het ietsjes koeler. Na een vrij zonnige start neemt de bewolking in de middag toe en tegen de avond kunnen vooral in de noordelijke helft enkele regen- of onweersbuien ontstaan. Veel plaatsen houden het nog droog op donderdag. Er staat weinig wind en door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend aan. Ook in de avond en nacht koelt het niet snel af, de minima liggen rond een graad of 18.

Vrijdag neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien toe en deze trekken met name over de oostelijke helft van het land. Na een zwoele nacht is het broeierig warm met maxima rond 25 graden. In het zuidoosten zou het, afhankelijk van de timing van de buien, nog wat warmer kunnen worden. In de kustprovincies is het juist een paar graden koeler, maar daar is de zon wel het vaakst te zien. De wind draait in de loop van de dag naar het noordwesten en dan wordt het vanuit het westen steeds koeler.

In het weekend is de warme lucht verdreven en moeten we het doen met maxima van 20 tot lokaal 23 graden. Dit zijn ook precies de normale temperaturen voor eind augustus in ons land. Het lijkt niet zo slecht te worden als eerder werd verwacht, met een mix van zon, stapelwolken en een paar buien. Meestal is het dus droog. De noordwestenwind trekt vooral in de kustgebieden aan. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn