Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

28 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Lokaal mistige start, daarna zon en enkele bui.

 

 

Vanochtend begint de dag hier en daar met mist. Verder is het al een stuk droger dan op zondag, al kan, vooral in de kustgebieden, nog wel een bui voorkomen. In de ochtend is er nog aardig wat ruimte voor de zon, al neemt de bewolking wel steeds meer toe.

Vanmiddag ontstaan ook in het binnenland weer een paar buien. De kans op onweer is klein. De buien worden afgewisseld met een paar opklaringen. De wind is hooguit matig langs de kust, in het binnenland staat er nauwelijks wind. De maxima komen uit op 20 of 21 graden.

Vanavond verdwijnen de buien weer en in de nacht naar dinsdag klaart het steeds meer op. De temperatuur kan dan dalen tot een graad of 9. Lokaal kan dan nevel of mist ontstaan.

Morgen begint de dag vooral in het oosten bewolkt. In de loop van de ochtend klaart het op en daarna wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af met een lokale bui. De temperatuur stijgt opnieuw naar zo’n 20 graden.

Woensdag draait de wind naar het (noord)westen en neemt dan wat in kracht toe. Het weerbeeld en bestaat dan uit opklaringen, wolken en een paar (onweers)buien. De temperatuur komt een graadje lager uit dan de dagen ervoor.

Ook daarna blijft het waarschijnlijk nog wel even (licht) wisselvallig met zonnige perioden maar ook dagelijks kans op een paar buien. Echt nazomerweer zit er voorlopig nog niet in, maar met temperaturen die iets oplopen naar 20 tot 23 graden is het ook niet bepaald fris.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn