Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

29 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, maar soms ook een bui.

 

 

De komende dagen is het nog wisselvallig, met dagelijks een portie zonneschijn, maar ook wel kans op een regen- of onweersbui. Vooral donderdagavond en vrijdag wordt het in het zijn geheel wat natter, maar in het weekend lijkt de zon weer de hoofdrol te gaan spelen. De middagtemperaturen gaan dan ook weer een fractie omhoog.

Vanochtend begint de dag regionaal wat grijs door lage wolkenvelden en mist, maar dit lost in de loop van de ochtend geleidelijk op en dan breekt de zon op steeds meer plaatsen af en toe door. Wel trekken er vanuit het westen dan ook weer wat (dunne) wolkenvelden over het land, maar daar komt de zon nog steeds wat waterig doorheen. Vooral de westkust is dan ook gevoelig voor een lokale bui. Vanmiddag trekken die buitjes geleidelijk verder het land in en vormen zich ook wat stapelwolken waaruit lokaal een (lichte) bui kan vallen. Heel lokaal kan het bij die buien ook onweren. Vanuit het westen wordt het dan weer droger en krijgt de zon daar nog even flink de ruimte. Met een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind, 2-3 Beaufort, en het wordt 19 tot 21 graden.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en is het droog met opklaringen. De wind valt grotendeels weg en op veel plaatsen ontstaat dan mist of nevel. Vannacht trekken weer wat wolkenvelden over de westelijke helft van het land en kan daar weer een bui vallen. De temperatuur daalt naar 10 tot 15 graden.

Morgen draait de wind naar het (noord)westen en neemt dan wat in kracht toe. Een storing trekt van west naar oost over het land en blijft een beetje boven het land slepen. Bewolking heeft dan ook de overhand en er vallen enkele buien, met kans op onweer. Af en toe is er een gaatje voor de zon en vooral gedurende de tweede middaghelft wordt het geleidelijk zonniger en droger in het westen van het land. De buien trekken ’s avonds via het oosten het land uit en het wordt maximaal 18 of 19 graden.

Donderdag begint de dag weer met mist en vooral in de kustregio’s valt een aantal buien. In het binnenland is het dan nog een stuk droger. ’s Middags valt ook daar een bui, maar de meeste neerslag wordt in de avond verwacht, als er een storing het land intrekt. Het wordt 19 a 20 graden.

Vrijdag trekt die storing het land over en valt volgens de huidige berekeningen een flinke plens regen. Lokaal kan het ook weer onweren. In het Waddengebied en in het zuiden van het land lijkt het droger te blijven, met daar soms ook wat ruimte voor de zon. Met een meest matige zuidelijke wind wordt het weer een fractie warmer, tussen 20 en 23 graden.

In het weekend lijkt een hogedrukgebied het stokje weer over te nemen en is er meer ruimte voor de zon. Ook is het zo goed als droog en gaan de temperaturen weer iets omhoog.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn