Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

04 september 2023 door Jannes Wiersema

Alleen wat sluierwolken.

 

Vanochtend begint de dag nog met wat mist of ochtendgrijs, vooral in het noorden van het land is daarop kans. Het klaart echter snel op, waarna het weerbeeld bestaat uit veel zon en een beetje sluierbewolking.

Vanmiddag wordt de lucht steeds blauwer. Met een zwakke tot hooguit matige oostenwind stijgt de temperatuur snel. Het wordt uiteindelijk 23 graden op de Wadden en een zomerse 25 tot 27 graden in het midden en zuiden van het land.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam met tot 8 of 9 uur ’s avonds . Het temperaturen rond 20 graden.

Komende nacht koelt het nog af naar minima tussen 10 en 15 graden en is opnieuw kans op wat nevel of mist, vooral in de noordelijke helft.

Morgen is het zonnig met temperaturen die stijgen naar een zomerse 25 tot 28 graden. Op de Wadden is het wellicht nog een fractie koeler. Ook de sluierbewolking is dan verdwenen, waardoor de lucht compleet blauw is. Er staat daarbij nauwelijks wind. Het koelt ’s nachts nog wel flink af met minimumtemperaturen tussen 12 en 15 graden.

Woensdag blijft het volop zonnig en komt de temperatuur nog iets hoger uit. Landinwaarts kan het zelfs tropisch warm worden met zo’n 30 graden.

Ook donderdag is het heel zonnig, al kan dan lokaal weer wat sluierbewolking voorkomen. Op de temperatuur en het weerbeeld heeft dat weinig invloed: het blijft zeer warm voor de tijd van het jaar. Opnieuw kan het tropisch warm worden met zo’n 30 graden in het binnenland, elders is het zomers warm.

Ook de dagen daarna blijft het volop zomers. De zon schijnt uitbundig, pas tegen het weekend komen wolkenvelden weer wat dichterbij. Het is daarbij bijzonder warm voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30 graden. Het wordt geleidelijk iets vochtiger en daardoor voelt het soms zwoel aan. Ook de nachten lijken langzaam wat minder fris te worden.

Pas tegen het einde komend van weekend en begin volgende week komen de weermodellen met signalen voor een verandering in het weerbeeld en een geleidelijke afkoeling.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn