Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

06 september 2023 door Jannes Wiersema

Zonnige en warme zomerweek.

 

Met een hogedrukgebied boven onze omgeving is het voorlopig stralend zomerweer, met veel zonneschijn en hoge temperaturen.

Vanochtend vroeg kan heel lokaal een (grond)mistbank of wat nevel voorkomen, maar verder is het meteen helder. Er staat een zwakke tot aan de kust soms net matige wind uit oost- tot zuidoostelijke richtingen en de zon schijnt de hele dag volop. De temperatuur komt vanmiddag uit tussen 28 graden op de stranden en 30 tot lokaal 32 graden landinwaarts. Alleen op de Waddeneilanden is het een fractie minder warm, met daar een graad of 25.

Vanavond en vannacht blijft het helder en omdat we in steeds warmere lucht terecht komen wordt het ook ’s nachts niet meer kouder dan en graad of 17.

Morgen verandert weinig. De zon schijnt de hele dag volop, al trekken er nu soms ook wat velden met dunne sluierbewolking over het land. Daar schijnt de zon echter met gemak doorheen en het heeft ook weinig invloed op de temperatuur. Het kwik schiet in de loop van de dag namelijk weer omhoog naar 28 tot 30 graden, lokaal mogelijk nog een graadje meer. De wind is daarbij oostelijk en trekt een tandje aan tot matig, 3 Beaufort.

Vrijdag komt het aantal zonuren, net als op alle eerdere dagen deze week, weer op 11 uur uit. Wederom stralend zomerweer dus! De wind wordt tijdelijk variabel en draait aan de kust even naar het noordwesten tot westen, waardoor het daar een fractie minder warm wordt, met nog 25 tot 27 graden. In de rest van het land warmt het op naar 28 tot 30 graden.

Zaterdag komt in de vroege ochtend lokaal een mistbank of wat nevel voor. Dit verdwijnt echter snel, waarna de zon weer volop de ruimte krijgt. In de middag kunnen er een paar vriendelijke stapelwolkjes ontstaan en met een wat meer noordoostelijke wind komt het kwik net een graadje lager uit dan de voorgaande dagen, met alsnog 25 tot 30 graden.

Zondag speelt de zon weer volop de hoofdrol en keren de tropische waarden weer terug in de weerkaarten. De nachten zijn ook een stuk warmer, met minima tussen 15 en 18 graden.

Volgende week laten de weermodellen geleidelijk een verandering in het weerbeeld zien. De week lijkt maandag nog wel stralend en warm te beginnen, maar vanaf dinsdag verschijnen er minder hoge temperaturen en neerslagkansen in de weerkaarten..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn