Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

12 september 2023 door Jannes Wiersema

Buien met onweer, maar ook zon.

 

Vandaag trekken de buien in de ochtend via het oosten het land uit en is het een tijdje vrijwel overal droog . In de loop van de middag en avond neemt de kans op een regen- of onweersbui weer toe. Ook bij deze buien geldt dat de actiefste exemplaren in het oosten ontstaan. Daarbij is kans op hagel, onweer en veel regen (>30 mm) in korte tijd. Er waait een zwakke tot matige westenwind. Met ook geregeld zon en een hoge luchtvochtigheid is het nog broeierig warm, 22 graden aan zee tot rond 24 graden landinwaarts.

Vanavond en vannacht vallen nog een paar buien, maar klaart het vanuit het noorden ook breed op met minima rond 15 graden.

Morgen worden met een aantrekkende noordenwind in de vroege ochtend de laatste buien het zuiden van het land uit verdreven. Het blijft verder droog met tussen de stapelwolken door ook regelmatig zon. De noordenwind waait stevig door en is matig in het binnenland en soms krachtig aan zee, windkracht 3 tot 6. Daardoor kunnen ramen en deuren weer open om de koelte het huis in te laten. Het wordt niet warmer dan 19 tot 22 graden. Dit zijn overigens wel normale temperaturen voor half september.

Donderdag krijgen we te maken met een hogedrukgebied. Daardoor valt de wind grotendeels weg en draait deze weer naar de warmere zuidoosthoek. In de nacht kan het in de rustige heldere omstandigheden goed afkoelen tot ruim onder 10 graden. In Twente koelt het lokaal af tot 4 graden! Overdag warmt het bij flink wat zon en een paar stapelwolken snel op naar 20 tot 23 graden.

Vrijdag en ook het weekend lijken volgens de huidige berekeningen droog te blijven met flink wat zon. De wind zit in de (zuid)oosthoek en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Van noordwest naar zuidoost wordt het 22 tot 27 graden en daarmee keert het warme septemberweer dus terug. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn