Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

25 december 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag een enkele bui, morgen overwegend droog.

Het is wisselend bewolkt met verspreid over het land nog een enkele bui,mogelijk met wat hagel. In de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog. Het wordt een graad of 9. De west- tot noordwestenwind is boven land overwegend matig, aan de kust in de ochtend vrij krachtig. Later op de dag neemt de wind af naar zwak tot matig.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Vooral in het noorden en oosten ontstaan plaatselijk mistbanken. Het koelt af naar ca. 3°C, waar het wat langer opklaart kan de temperatuur in de buurt van het vriespunt uitkomen. De overwegend zwakke wind draait naar zuid tot zuidwest, in het zuidwesten in de loop van de nacht naar zuid tot zuidoost.

Morgen tweede kerstdag lossen de mistbanken geleidelijk op en is de zon eerst geregeld te zien. In de loop van de dag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker, maar het blijft tot halverwege de middag nog vrijwel overal droog. In de late middag en avond gaat het van het westen uit plaatselijk af en toe licht regenen, met name in het zuidwesten. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk overal naar zuidoost.

Vooruitzichten
Vrijdag in het zuiden regen. Daarna overwegend droog en perioden met zon, waarbij er een 30% kans is dat het (vrij) koud wordt met ’s nachts lichte vorst.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn