Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

31 januari 2020 door Jannes Wiersema

In het noordwestelijke helft eerst nog af en toe zon. Later vanmiddag (mot)regen.

Vanochtend kan in het noordoosten eerst nog even de zon schijnen. Verder is het bewolkt en in de loop van de middag gaat het van het noordwesten uit af en toe (mot)regenen. Ook in de avond regent het van tijd tot tijd. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidwestelijk en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Komende nacht is het bewolkt en valt er aanvankelijk lichte regen of motregen. In de loop van de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Met temperaturen 10 a 11°C wordt het een bijzonder zachte nacht. De zuidwestenwind is vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen is het bewolkt en vooral in de zuidelijke helft van het land zijn er perioden met regen. Ook in de middag kan er af en toe nog steeds regen of motregen vallen. In de avond wordt het van het westen uit droog en breiden opklaringen zich uit over het land. Met een maximumtemperatuur van ca. 12°C is het zeer zacht. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten
Zacht, veel bewolking en perioden met regen. Halverwege volgende week overgaand in een rustiger en droger weertype, met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 07 februari tot en met vrijdag 14 februari
Overgang naar een wisselvallig weertype met een dagelijkse neerslagkans van rond 60% en van tijd tot tijd veel wind. De eerste dagen van de periode ligt de temperatuur waarschijnlijk rond de normale waarde voor de tijd van het jaar, op de langere termijn neemt de kans op zachter weer opnieuw toe.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn