Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

11 februari 2020 door Jannes Wiersema

In de kustprovincies zware windstoten, in het noorden enkele buien,

Het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden en oosten enkele buien, lokaal mogelijk met korrelhagel, onweer of natte sneeuw. Vooral in het zuidwesten zijn er ook zonnige perioden. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De westenwind is boven land (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig, 7-8 Bft, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk af en toe storm, 9 Bft. In de kustprovincies en het noorden van het land komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, aan zee mogelijk 90-100 km/uur.De zware windstoten zullen zich in de avond gaan beperken tot een smalle kuststrook.

Komende nacht en morgen is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Overdag zijn er in het westen en zuidwesten perioden met zon en daar blijft het droog. Hoofdzakelijk in het noorden en oosten komen er enkele buien voor, met kans op korrelhagel, natte sneeuw en onweer. De westelijke wind is boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard tot stormachtig. In de loop van woensdag neemt de wind langzaam af, boven land naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig. In het noordelijk kustgebied komen er nog lange tijd zware windstoten voor van 75-90 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C, overdag wordt het maximaal een graad of 7.

Vooruitzichten
Donderdag en tijdens het weekeinde perioden met regen. Op zondag en maandag mogelijk veel wind. De temperaturen liggen overdag aanvankelijk op of iets boven het langjarig gemiddelde, vanaf het einde van de week lopen de middagtemperaturen op naar waarden ruim boven de 10 graden.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 18 februari tot en met dinsdag 25 februari
60-70% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype. De temperaturen liggen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarig gemiddelde.


Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn