Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

23 februari 2020 door Jannes Wiersema

Regen en kans op zware windstoten met name in het Zuiden, in het noorden is het rustiger.

Het is bewolkt en er valt langdurig regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en in de avond klaart het op. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. In de vroege ochtend staat er aanvankelijk nog weinig wind, maar van het zuidwesten uit neemt de west- tot zuidwestenwind in het midden en zuiden snel toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust naar stormachtig, 8 Bft. Verder zijn er zware windstoten mogelijk van 75-90 km/u. In het noorden van het land staat een matige wind uit uiteenlopende richtingen. Vanmiddag wordt de wind geleidelijk overal west tot noordwest en neemt af naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. De zware windstoten zullen dan verdwijnen.

Komende nacht is het overwegend droog en is er weinig bewolking. Later in de nacht raakt het van het westen uit bewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind is aanvankelijk west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft. In de loop van de nacht wordt de wind zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Morgen is er veel bewolking en valt er af en toe regen of motregen. Later in de middag en avond trekt er van het noordwesten uit een gebied met intensievere regen over het land. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C en 12°C. In de ochtend komt de wind uit zuidelijke richtingen en neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt daarbij toe naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/u.

Vooruitzichten
Wisselvallig, aanvankelijk met temperaturen boven normaal. In de loop van de week onder normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 01 maart tot en met zondag 08 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo’n 70-80% kans op temperaturen rond of boven normaal en 20-30% kans op temperaturen beneden normaal.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn