Thursday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

25 februari 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vanaf vanmiddag enkele buien,

Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In de ochtend kan er een enkele bui voorkomen maar blijft het nog op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag en avond volgen er van het westen uit meer buien, dan mogelijk met korrelhagel en/of onweer. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 8°C. De west- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied hard, 7 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind overal af.

In de nacht naar woensdag is er veel bewolking en komen er vooral in de zuidelijke helft van het land buien voor. Naast korrelhagel en een klap onweer kunnen de buien naarmate de nacht vordert dieper landinwaarts steeds vaker vergezeld gaan van natte sneeuw. Lokaal kan deze sneeuw mogelijk even blijven liggen en zorgen voor gladheid. In de kustgebieden blijft de temperatuur met een wind van zee enkele graden boven nul. Landinwaarts kan de temperatuur vooral later in de nacht tijdens winterse neerslag tot dichtbij het vriespunt zakken. Boven land staat er een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind westelijk en vrij krachtig. In de loop van de nacht wordt de wind overal westelijk en neemt langs de westkust tot naar krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk naar hard, 7 Bft.

Morgen is er veel bewolking en zijn er talrijke buien. Vooral in de ochtend hebben deze buien een winters karakter met korrelhagel, natte sneeuw en mogelijk ook onweer. Plaatselijk kan het woensdagochtend glad zijn a.g.v. de winterse neerslag. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C, maar tijdens buien zakt de temperatuur tijdelijk terug naar een graad of 2 a 3. Boven land is de wind west en matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft. Langs de westkust, en later ook in het noordelijk kustgebied, is de wind west tot noordwest en krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig, met temperaturen rond of net onder normaal en eerst kans op winterse neerslag. In het weekend tijdelijk zachter en meer wind, met ca. 60% kans op zware windstoten.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 03 maart tot en met dinsdag 10 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder normaal en een dagelijkse neerslagkans van zo’n 70%.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn