Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

29 februari 2020 door Jannes Wiersema

Met name vanmiddag regen en verder toenemende wind.

Vanochtend blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt hier en daar de zon soms even door. Vanmiddag trekt een gebied met buiige regen oostwaarts over het land. Achter dit gebied klaart het op en komen nog enkele buien voor. Bij deze buien is lokaal hagel en/of onweer mogelijk. Voor de regen uit wordt het met een maximumtemperatuur van ca. 12°C erg zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4 à 5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft en aan de westkust later mogelijk stormachtig, 8 Bft. In de middag en avond is er bij buien kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. Na de regenzone draait de wind naar zuidwest.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en komt er met name in het westen nog een enkele bui voor. De minima komen uit op een graad of 5. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen is er af en toe zon en is er nog steeds een enkele bui mogelijk. Aan het eind van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe en gaat het in Zeeland regenen. De regen breidt zich in de avond noordoostwaarts over ons land uit. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 9°C. De zuidwestenwind neemt boven land geleidelijk af naar matig en aan de kust naar krachtig. In de avond wordt de wind veranderlijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met geregeld zon, maar ook van tijd tot tijd regen of buien. De maximumtemperaturen liggen op of iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 07 maart tot en met zaterdag 14 maart
De eerste dagen grote kans (ca. 70%) op een voortzetting van het wisselvallige weertype. Later in de week toenemende kans (50-60%) op een droger weertype met temperaturen op of boven het langjarig gemiddelde.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn