Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

16 april 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en droog lenteweer

Het wordt vandaag een droge en zonnige dag, al komt hier en daar ook sluierbewolking voor. De temperatuur loopt in de middag op naar waarden tussen 14°C op de Wadden tot plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt in het noorden uit een noordoostelijke richting, in het zuiden meer uit een zuidoostelijke richting. Vanavond wordt de wind overal noordoost en neemt in het Waddengebied tot naar vrij krachtig.

Komende nacht is het helder, hoewel er wel wat velden sluierbewolking over trekken. Met name in het noorden kan een enkele ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur van iets boven het vriespunt in het noorden tot 7°C in het zuiden. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied soms vrij krachtig.

Morgen zijn er opnieuw flinke perioden met zon, hoewel er in de middag en avond in het zuiden wat wolkenvelden vanuit België kunnen binnendrijven. De middagtemperatuur komt uit tussen 11°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuidoosten. De wind is noordoostelijk en overwegend matig, 3 tot 4 Bft.

Komende dagen veranderd er weinig in dit huidige weerbeeld het is overwegend droog en zonnig lenteweer, met temperaturen rond of iets boven normaal. In het weekeinde vooral in het zuiden kans op een enkele bui.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn