Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

27 april 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog.

Vanochtend komt er eerst nog lokaal een mistbank voor. Verder zijn er vandaag zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten van het land. De wind is eerst zwak, in de kustgebieden matig, uit overwegend zuidelijke richtingen. De wind draait in de loop van de dag via zuidwest naar west tot noordwest. Vanavond draait de wind verder naar noord tot noordwest.

Komende nacht neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. Het blijft tot de ochtend droog. De minimumtemperatuur komt uit omstreeks 8°C. De wind is noordelijk en zwak tot matig.

Morgen schijnt de zon aanvankelijk nog in het noordoosten. Elders raakt het al gauw bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit van tijd tot tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwestelijk kustgebied tot 20°C in het uiterste (zuid)oosten. De wind draait naar noordoost en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig.

De rest van deze week:Vooral de eerste dagen wisselvallig met geregeld regen of buien. De middagtemperatuur ligt daarbij rond of iets beneden normaal.

Maandag 04 mei tot en met Maandag 11 mei:

Aanvankelijk waarschijnlijk (80%) enkele dagen duidelijk warmer, gevolgd door enkele buien. Daarna een vrij grote kans (60%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn