Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

30 april 2020 door Jannes Wiersema

Regengebieden trekken van ZW naar No met later buien,ook af en toe wat zon.

Er is veel bewolking met soms wat opklaringen met wat zon, en een regengebied dat trekt van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. In de middag wordt het overwegend droog en is er af en toe zon. In de avond trekken er enkele buien van Zuidwest naar Noordoost over het land, lokaal kan daarbij onweer en hagel voorkomen. De maxima liggen tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig. In de avond wordt de wind zuidelijk.

Komende nacht is het grotendeels bewolkt met enkele buien,lokaal is daarbij nog onweer mogelijk. De temperatuur daalt naar circa 8°C. De wind wordt zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig.

Morgen begint de dag overwegend bewolkt met vooral in de kustgebieden buien. In de loop van de ochtend breidt de buienactiviteit zich landinwaarts uit. Vooral in het oosten en zuiden is er kans op onweer en hagel. In de middag wordt het van het westen uit droger en gaat de zon vaker schijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot lokaal 15°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig.

Komend weekend: Aanvankelijk te koud voor de tijd van het jaar met regen en buien. Na het weekeinde geleidelijk steeds meer zon, kleine (20%) neerslagkansen en temperaturen die waarschijnlijk rond of iets onder normaal liggen.

Donderdag 07 mei tot en met Donderdag 14 mei
Eerst kleine (20%) neerslagkansen, maar deze nemen geleidelijk toe naar 50-60%. De temperaturen liggen rond of iets onder normaal en lijken langzaam nog iets te dalen, maar tegelijkertijd blijft er ook 30% kans op maxima boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn