Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

23 mei 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en overdag meest droog. Vanavond een enkele bui mogelijk met onweer.

Vandaag is het een afwisseling van zon en stapelwolken. Vanochtend is in het noordoosten een bui niet geheel uitgesloten en in het zuidoosten is wat lichte regen mogelijk. Op andere plaatsen blijft het overdag zo goed als droog, maar vanavond is ook elders een bui mogelijk. Daarbij kunnen onweer en windstoten voor komen. De maxima liggen tussen 15°C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De vlagerige wind is west tot zuidwest en matig tot vrij krachtig. Aan de kust is de wind krachtig, later op de dag in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk hard. In de loop van de avond neemt de wind langzaam af.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen raakt het geleidelijk zwaar bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden (lichte) regen of een bui. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 18°C in het zuiden. De westelijke wind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak tot matig.

Vooruitzichten komende week:

Tamelijk zonnig en vrijwel de gehele periode droog. Middagtemperaturen oplopend naar waarden boven de 20°C

Lange termijn verwachting:

Zaterdag 30 mei tot en met Zaterdag 06 juni
Kans van circa 40% op overgang naar een onbestendig weertype en dan tevens 60% kans op maximumtemperatuur onder de normale waarden, maar er is ook een kans van 40% op voortzetting van het droge en vrij warme weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn